Lärare


 

 

Anki har dansat sedan 2004 och gärna både lindy hop, boggie woogie, bugg och fox. Undervisar dagtid djurintresserade ungdomar i biologi och kemi och gillar att vara aktiv kvällar och helger med att styrketräna, vandra och cykla mountainbike varvat med en tur på HDn.

 

 

 

 

 

IMG_5281_Daniel_portratt

 

Daniel arbetar till vardags som IT-konsult. Förutom att dansa gillar han att lyfta tunga saker och köra MC. Använder gärna härliga bil-liknelser i sin danspedagogik.

 

 

 

 

 

IMG_5309_Emma_portratt

 

Emma är en av Midtown Lindy hops mödrar då hon var med och startade upp föreningen 2007. Med språket i sina händer arbetar hon nu som teckentolk.

 

 

 

 

 

midtownbild 

Hannah är Midtowns egna jazzsångerska. Arbetandes med både unga och äldre i musikens fantastiska värld är hon nu även rutinerad danslärare.

 

 

 

 

 

 

IMG_5288_Henning_portratt

 

Henning är Midtowns egna norrman. Han undervisar inte bara i dansteknik utan också gymnasieungdomar i ämnet teknik. Han umgås gärna med familjen eller spelar trumpet. Något han däremot inte gillar är kaffe.

 

 

 

 

 

Ivan-midtown

 

Ivan tordes vara en av de mest smidiga nyblivna pensionärer inom Örebros area. Med ett öra för musiken och ett hjärta för improvisation blir Lindy hopen den perfekta dansen för Ivan, där hans fantasi gör dansen levande.

 

 

 

 

 

 

räv

 

Lena älskar rörelse i alla dess former och vi är glada att hon även fann dansen för länge länge sen.

 

 

 

 

 

 

IMG_5400_Lina_portratt

Lina har rytmen i blodet och dansen i fötterna, Lindy hop har hon dansat sedan 2008. Hon ägnar dagarna åt att översätta saker till teckenspråk och att ta hand om sin liten dotter. För övrigt gillar hon att husvagnscampa och att odla dammråttor.

 

 

 

 

 

IMG_9299

 

Lisa är en social härlig norrlänning som numera bor i Örebro. Gillar dans i stort och lindyn i synnerhet! Hittas sällan vid utan mest på socialdansgolvet:)

 

 

 

 

 

Ludmilla-midtown

 

Ludmilla har dansat 10-dans stora delar av sitt liv, men fann tillslut swingens toner och Lindys sköna sväng.

 

 

 

 

 

 

IMG_5222_Malin_portratt

 

Malin arbetar som arbetsterapeut och gillar att vandra och att köra MC. Hon har undervisat på Midtown sedan 2012. Är en av många som hittat kärleken genom dansen och är numera gift med Midtowns kassör.

 

 

 

 

 

 

Mattias är uppvuxen i en folkmusikfamilj där han lärt sig både polska och shottis. Men med ett stort musikintresse fann han även swingdansens steg och har nu varit lärare för Midtown i flera år.

 

 

 

 

 

 

 

 

Max är smålänningen med Nerikes högsta skratt. Smittande pratglad, och hittar alltid fynd på loppis. Har därför stadens kanske mysigaste takvåning. Fråga honom vad du än gör inte om medicinska råd på fritiden 😉

 

 

 

 

 

 

 

Niklas blev förälskad i Lindy Hop redan vid första stund.  Enklast att nå via socialdansgolvet. Tillbringar mer än ofta  lunchrasterna på jobbet med att leta nya turer på youtube.