Kurser


 patrikoch

Midtown Lindy Hop håller kurser i Lindy Hop på tre nivåer: Nybörjare, Nybörjarmedel och Medel. Det är inte nödvändigt att anmäla sig i par, men det kan öka chansen för att få en plats på kursen. Vi roterar partner ofta under kurserna så att alla får dansa med alla.

Terminen omfattar 10 kurstillfällen i kurserna nybörjare och nybörjarmedel, med en kostnad på 700 kr (studentpris 450 kr). Vårens termin omfattar även 5 tillfällen för medel, med en kostnad på 400 kr (studentpris 225 kr). Medlemsavgiften på 100 kr är inkluderad i priset.

Platsen är A-huset, Jordgatan 6 i Örebro.

 

Anmälan till kurserna öppnar söndag 14 januari kl:20.00.

 

Nybörjare

  • Här behövs inga förkunskaper.

Vi börjar från grunden och går igenom grundsteg och de vanligaste turerna. Vi går även igenom grundläggande teknik när det gäller föra och följa. Det mesta av innehållet för denna kurs upprepas varje termin. Om du har gått nybörjarkursen tidigare men känner att du inte fått tillräckligt av grunderna kan du gå denna kurs igen. En bra grund är viktigt om du vill fortsätta med dansen, och gör att du lättare kan tillägna dig innehållet på de högre kurserna där undervisningstempot ökas. Det är lämpligt att ha lediga kläder att dansa i samt någon slags inneskor, som gärna har lite glid i sulan.

Under terminen kommer kursen hållas 10 st onsdagar kl 18.30-19.45 med start 7 februari och avslut 24 april, med kursuppehåll under sportlovet 21 februari och påsklovet 27 mars.

Till kursanmälan

Nybörjarmedel

  • Den här kursen passar dig som har gått en nybörjarkurs och behärskar grunderna i dansen.

Här går vi igenom nya turer och jobbar vidare på steg och turer vi lärt i nybörjarkursen. Vi arbetar vidare med föra/följa-teknik och på att få ett flyt i dansen. Innehållet varierar delvis och är nytt för varje termin, men ett antal turer som anses nödvändiga för avancemang till Medel upprepas varannan termin. Vi rekommenderar därför att du går denna kurs minst två, men med fördel flera terminer.

Under terminen kommer kursen hållas 10 st onsdagar kl 18.30-19.45 med start 7 februari och avslut 24 april, med kursuppehåll under sportlovet 21 februari och påsklovet 27 mars.

Till kursanmälan

Medel

  • Du har gått nivån Nybörjarmedel några terminer och är en aktiv socialdansare.

Detta är nivån för dig som har fått in den sköna känslan i dansen. Du behärskar dansen väl och har inga problem med att variera olika tempon eller skilja på 6:or och 8:or. Att föra och följa känns naturligt, och improvisation och musikanpassning är ingredienser som du gärna lägger in i dansen. Vi ökar tempot i undervisningen och jobbar vidare med mer avancerade turer och stegvariationer. Vi fortsätter träna på musikanpassning, improvisation och att dansa till högre tempo.

Under terminen kommer kursen hållas 5 st onsdagar kl 18.30-19.45 med start 28 februari, med uppehåll för påsklovet 27 mars.

 

Till kursanmälan

Socialdans

Det finns möjlighet till träningsdans/socialdans på onsdagar efter kurserna fram till kl 21.00. Dansen är öppen för alla (även icke-medlemmar) och är gratis. Det är på socialdansgolvet du får in känslan, omsätter det du lärt dig på kursen och utvecklar din dans på riktigt. Där får du även möjlighet att lära känna föreningens övriga medlemmar och bli en del av Örebros sköna Lindy hop-sammanhållning. Stor risk att du går därifrån med ett glatt hjärta och ett par trötta dansfötter.

Förutom socialdansen på onsdagar anordnar vi roliga fester med liveband och swingmaster (DJ). Information när dessa är kommer alltid upp på vår hemsida eller via vår facebook-sida.